Lidt om Pilgrim Ejby

Det handler om at VANDRE dvs at bevæge sig til fods. Det er blevet meget populært at vandre en tur – også i EjbEgony, og der findes allerede flere organiserede grupper.

Med ordet PILGRIM siger jeg, at turen skal have et mål og appellere til både krop og sjæl, så i min gruppe må man “finde sig i ” et mildt religiøst element.

Ejby har på mange måder en unik beliggenhed.
Vi har dejlig og meget varieret natur, vi har en masse historie nedlagt i landskabet og her bor en dejlig blanding af tilflyttere og borgere der er født her.

Her på siden vil jeg blandt andet beskrive mine ruter – og dette på en måde så man selv efterfølgende kan gå dem.
Jeg håber at gruppens medlemmer vil bidrage med kommentarer og med andre ruter

Vi kan gå – alene eller sammen.

2 kommenterer

 1. Turforslag:
  Ejby – Holme huse – Svingomhuset – Tornbjerg- gennem skoven til Dalby – Hallingore – ved golfbanen flot udsigt mod Ejby – igennem tørvemosen tilbage til Ejby.
  I skoven ved Dalby er der et område hvor man hentede ler til produktion af mursten i Bæverskov.
  Svend Johannessen
  Lønborgvej 1
  4600 Køge

  • Den 9. september – en dag der vejrmæssigt levede 100 % op til vores forestillinger fra sangen “Septembers himmel er så blå ” – fik jeg omsider taget mig sammen til at gå turen som foreslået af Svend Johannesen. Turen er fra min adresse på 11.5 km – lidt for langt til hvad jeg ellers går.
   Når man kommer ud på Tornbjergvej bliver der mere stille end i Ejby og på Stenbukvej, hvor vi kan høre støjen fra motorvejen. Det er sjovt at tælle, om der egentlig er 7 sving igennem Holme Huse, og man kan stadig fornemme at
   Holme Mølle engang var et vigtigt sted, – tilbage er endnu en sø nord for vejen, som nok engang har været en stor mølledam.
   I Nørre Dalby Skov går man ad veje, der engang har været betydningsfulde. Det vidner den gamle asfaltbelægning om, og et sted har man fundet et træ så betydningsfuldt, at der er lavet en flot stensætning rundt om den ud mod vejen. Nu er vejen helt betydningsløs, og man fornemmer klart, at her færdes ikke mange mennesker.
   På vej ud mod Dalbyvej kan man nyde ca. 30 stk, dejlig malkekvæg, der går frit omkring og producerer miljørigtig mælk.
   Man kommer ud på Dalbyvej lidt vest for Lille Dalbyvej og
   konstaterer, at man er i et andet sogn. Turen tilbage er
   som Svend nævner meget flot; hvor Ejby Kirke ligner en flot varde og symbolet på HJEM – vores fælles landsby.
   Desværre er der meget trafik på Dalbyvej, og når man går med hund som jeg, har mange billister svært ved at håndtere de mange strækninger med dobbelte midterlinjer.
   Stor tak til Svend for et godt forslag, som jeg gerne vil vende tilbage til !.
   Jeg kunne f.eks. godt tænke mig at vide, hvad der er foregået i Nr. Dalby Skov, og hvorfor der har været asfalterede veje ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *